Afficher ce site en français | View this website in English

The Analogues Abbey Road 50 Year Anniversary by The Analogues

Dit evenement is afgelopen.

Info over veiligheid – timing – mobiliteit: zie Timing onder Kalender

The Analogues brengen ‘Abbey Road’ exact 50 jaar na releasedatum live in Antwerpen

Geen zebrapad ter wereld iconischer dan dat van Abbey Road, toch? Verantwoordelijk daarvoor zijn uiteraard The Beatles, die in de gelijknamige Studios in Londen hun laatste album als band opnamen en dat ‘Abbey Road’ doopten, nadat ook de legendarische coverfoto – John, Ringo, Paul en George op een rijtje – er op straat werd ingeblikt.

Op 26 september 2019 zal het dag op dag exact 50 jaar geleden zijn dat ‘Abbey Road’ in de rekken lag, en die finale creatieve uitspatting van The Fab Four krijgt een wel heel bijzondere verjaardag. The Analogues brengen namelijk hulde aan het meesterwerk en dat met een liveshow in de Lotto Arena, waarbij de plaat van begin tot einde en letterlijk noot voor noot (!) zal worden gespeeld.

Nadat de groep de voorbije jaren al andere Beatlesklassiekers als ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ en ‘The White Album’ naar fel gesmaakte live-uitvoeringen bracht – waarbij de AB, De Roma en de Stadsschouwburg in Brugge tot de nok volliepen – gaat The Analogues nu voor het orkestraal gearrangeerde en vaak experimentele ‘Abbey Road’. Die laatste worp van The Beatles uit 1969 heeft onder meer de tijdloze parels ‘Come Together’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘I Want You (She’s So Heavy)’ op de tracklist staan; songs die generatie na generatie geen greintje karakter verliezen en blijven bekoren.

De band streeft in zijn tribute-aanpak niets minder dan perfectie na – en met succes: sluit je ogen, en je waant je zo bij het origineel. Dit keer wordt de integrale albumuitvoering aangevuld met een eigenzinnige (en door de band zwaar bediscussieerde) keuze uit het oeuvre van The Beatles, met de nadruk op materiaal uit de “studio years” na 1966. Materiaal dat live dus nooit door The Beatles zélf werd gespeeld, maar enkel via opnames bestaat. Dat kan natuurlijk alleen in volle glorie gereproduceerd worden: met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, etc.) en het originele, analoge instrumentarium.

In Nederland wist de band de Ziggo Dome in no time uit te verkopen, waardoor de show in de Lotto Arena er enkel exclusiever op wordt. Bandleider en bassist Bart Van Poppel is alvast zelf al reikhalzend aan het uitkijken naar dat gouden jubileumconcert: “Het duurt nog even voor het zover is, dus ik doe nog geen uitspraak over de feestelijke invulling die de verjaardag een extra dimensie zal geven. Maar dat het een bijzondere avond wordt, durf ik nu al te beloven”.

In de pers

“The Beatles naspelen tijdens de International Beatleweek in Liverpool, The Analogues deden het met succes” (De Volkskrant)
“The Analogues flikken het weer met Beatlesperfectie” (Theaterkrant.nl)
“Bijna griezelig dichtbij kwamen The Analogues bij het origineel” (****) (Het Parool)
“Voor de ware Beatles-liefhebber werd het een avond om van te smullen” (Lust For Life Magazine)

Kaarten kosten 22,90, 38,59, 44,18 en 55,38 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Kalender

do 26.09.2019

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:00

Lotto Arena

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten, de kosten voor bezorging van elektronische tickets en ook de contributie voor het vrij gebruik van het openbaar vervoer inbegrepen.
Meer weten?

"The Analogues - Abbey Road 50 Year Anniversary by The Analogues" wordt georganiseerd door Rumoer!